Të gjitha rreth misrit dhe calluses

Të gjitha rreth misrit dhe calluses

Ne përfshijmë produkte që mendojmë se janë të dobishëm për lexuesit tanë. Nëse blini përmes lidhjeve në këtë faqe, ne mund të fitojmë një komision të vogël. Këtu është procesi ynë. Lëkura përpiqet të mbrojë një zonë themelore nga dëmtimi, presioni ose fërkimi.

Lezionet janë më të zakonshme në mesin e njerëzve që veshin këpucë të përshtatshme, kanë këmbë të djersitura ose qëndrojnë për periudha të gjata çdo ditë. dhe njerëzit e Porto Rican sesa njerëzit e bardhë jo-spanjollë. në këmbë.

Cili është ndryshimi midis misrit dhe thirrjeve? /p>

isfarë është një callus? Ato shpesh ndodhin në këmbë, por gjithashtu mund të ndodhin në duar, bërryla ose gjunjë.

Ata zakonisht nuk shkaktojnë shumë siklet. Sidoqoftë, një kalus në këmbë mund të bëhet i dhimbshëm kur një person bën presion mbi të ndërsa ecën me këpucë. Ata ndjehen me gunga në prekje, por për shkak se lëkura e prekur është e trashë, mund të jetë më pak e ndjeshme të prekni sesa lëkura përreth tij. Ato zakonisht shfaqen kur lëkura shpesh fërkohet kundër diçkaje, siç është kocka, këpucët ose toka. Pesha e personit kur ata janë duke ecur. Ndodh kur njëra nga kockat e këmbës është më e gjatë se tjetra dhe godet tokën më me forcë kur një person ecën. Kjo bën që lëkura nën këtë kockë të trashet. Gishtërinjtë janë shumë të zakonshëm sepse këto janë sipërfaqe të https://harmoniqhealth.com/al/myceril/ lëmuara, pa flokë të lëkurës. Misrat janë zakonisht të vogla dhe rrethore, me një qendër të përcaktuar qartë që mund të jetë e vështirë ose e butë.

Misrat e forta kanë tendencë të jenë të vogla. Ato ndodhin në zona të lëkurës së fortë, të fortë, ku lëkura është trashur ose ku ka calluse, dhe në zonat kockore të këmbës. dhe mund të duket si një i lënduar i hapur dhe të shkaktojë dhimbje të një personi. Ato më shpesh ndodhin midis gishtërinjve, në zonat e lëkurës me lagështi dhe të djersitur. >

Shenjat dhe simptomat

Misrat dhe calluse mund ta bëjnë një person të ndjehet sikur po ecën në gurë. Shenjat ose simptomat e mëposhtme mund të tregojnë një misër ose kalus:

 • Një gungë e ngritur, e ngurtësuar
 • Një zonë e trashë dhe e përafërt e lëkurës
 • dhimbje ose Butësia nën lëkurë
 • Këto mund të jenë shenja që zona është e infektuar. >

  Njerëzit me diabet, neuropatinë periferike dhe sëmundja arteriale periferike duhet të jenë veçanërisht vigjilente. presion ose fërkime në lëkurë. Mbi këmbët dhe duart, kjo mund të shkaktohet nga:

 • Veshja e këpucëve që janë shumë të ngushta, shumë të lirshme, ose shumë me takë të lartë
 • Të kesh një qepje të vendosur keq në Një këpucë
 • Veshja e çorapeve që nuk përshtaten mirë
 • duke mos veshur çorape
 • duke ecur zbathur rregullisht, pasi lëkura do të trashet për të mbrojtur veten
 • Përdorimi i mjeteve të duarve, pajisjeve sportive ose instrumenteve muzikore pa doreza
 • çiklizmit shpesh
 • gjunjëzimi ose bërrylat e pushimit në një tabelë në mënyrë të përsëritur

shtesë Faktorët e rrezikut përfshijnë moshën më të vjetër, sëmundjet e nyjeve, problemet e tjera të këmbëve si bunionet ose gishtin e çekut, duke ecur shumë në sipërfaqe të sheshta ose kanë këmbë të sheshta. Për thirrjet në mënyrë specifike, diabeti është gjithashtu një faktor rreziku.

Një person gjithashtu mund të adresojë misrat dhe thirrjet në mënyra të tjera:

Zona me një gur shtufi. Lëvizjet rrethore ose anësore ndihmojnë në heqjen e lëkurës së ngordhur.

 • Përdorni hidratues në këmbë çdo ditë. Produktet që përmbajnë acid salicilik, ure ose laktatin e amoniumit ndihmojnë në zbutjen e lëkurës së thatë për ta përgatitur atë për paraqitjen. Një person mund të blejë locione të ndryshme këmbësh në internet. Vendosja e shkumës ose pykave silikoni midis gishtërinjve mund të zvogëlojë presionin në një misër. Futjet e këpucëve të mbushura me porosi të quajtura ortotikë mund të ndihmojnë njerëzit që kanë parregullsi strukturore në këmbët e tyre. Një person mund të blejë një shumëllojshmëri të produkteve ortotike në internet. Lëkurë e brishtë, ose probleme të qarkullimit të gjakut, është mirë që të konsultoheni me një mjek ose një podiatrist i cili specializohet në kujdesin për këmbët. Nëse ka një shenjë të infeksionit, mjeku mund të përshkruajë vaj antibiotik.

  Nëse mjeku dyshon se mund të ketë një problem themelor të strukturës së kockave, ata mund t’i referohen pacientit për një rreze X dhe ndoshta një operacion.

  heqja e misrit dhe kalusit

  Një person nuk duhet të përpiqet kurrë të heqë një misër ose callus pa mbikëqyrje mjekësore, veçanërisht nëse ata gjithashtu kanë diabet ose kushte të tjera themelore. Bërja e kësaj mund të çojë në ulçera diabetike ose komplikime me qarkullim ose mpirje. Kjo gjithashtu rrit rrezikun e infeksionit.

  Një mjek mund të shkurtojë lezionin me një thikë të vogël, dhe ata duhet ta bëjnë këtë vetëm në një zyrë mjekësore. Një misër ose kalus mund të përsëritet dhe të kërkojë zvogëlim të përsëritur ose të rregullt.

  Një mjek zakonisht do të rekomandojë operacionin e heqjes vetëm nëse shkaku i lezionit është në strukturën e kockave të personit, siç është nga një shputë çekiç ose bunion ose në disa raste të një kalusi planar.

  Një mjek gjithashtu mund të heqë një misër ose callus duke aplikuar një copë toke me 40% acid salicilik për të zbutur lezionin. Një person mund të ketë nevojë të riaplikojë copëzën në shtëpi dhe të fërkojë zonën me një gur shtufi për të parandaluar kthimin e misrit ose kalusit. Misrat dhe kaluset janë acidi salicilik. Mjekët gjithashtu e përdorin atë në trajtimin e kushteve të tjera të tilla si lythat. Një person mund ta blejë atë në formën e kremrave, pads dhe suvave ose ta aplikojë atë me një aplikues ose pikues. Personi do të jetë në gjendje të prerë ose të paraqesë lëkurën e vdekur. Pasi personi të ketë hequr misrin ose kalusin, ata mund të thithin zonën dhe ta fërkojnë atë me një gur shtufi çdo javë nëse lëkura e fortë tregon shenja të kthimit.

  acidi salicilik vjen në përqendrime të ndryshme. Dozat më të forta mund të funksionojnë më shpejt, por ato kërkojnë recetë.

  Njerëzit me diabet nuk duhet të përdorin acid salicilik. Të rriturit e moshuar duhet të flasin me një mjek përpara se të përdorin acidin salicilik, sepse kjo mund të shkaktojë probleme të lëkurës që mund të jenë të vështira për t’u shëruar.

  Në raste të rralla, një person mund të pësojë një reagim alergjik ndaj acidit salicilik. Simptomat mund të përfshijnë një dhimbje koke të fortë, dhimbje stomaku, nauze dhe të vjella, diarre, ndjenjë të dobët, duke pasur vështirësi në frymëmarrje dhe ndjesi të djegies ose acarimit në lëkurë.

  Një person që përjeton këto simptoma, ose ndonjë gjë tjetër që mund të duket shqetësuese, duhet të kërkojë kujdes të menjëhershëm mjekësor. Rreziku i zhvillimit të misrit dhe calluses:

  • Shmangia ose zvogëlimi i çdo veprimi që mund të jetë duke shkaktuar simptomat
  • Veshja e këpucëve dhe çorapeve të përshtatshme me qepje që nuk fërkojnë lëkurën
  • Mbrojtja e duarve kur përdorni mjete, qoftë me doreza të mbushura ose duke mbushur trajtimin e mjeteve
  • Veshja e mbushjes kur është e nevojshme – për shembull, duke veshur pads në gju kur gjunjëzohet në një sipërfaqe të fortë
  • Konsultimi i një podiatristi për çdo çështje me sjelljen në këmbë që një person mund të ketë nevojë për të korrigjuar ose ndonjë parregullsi strukturore në këmbë që një mjek mund të ketë nevojë për të adresuar kirurgjikisht
  • duke përdorur një gur shtufi ose skedar këmbësh ose këmbë këmbësh rregullisht dhe heqja e lëkurës së fortë butësisht gjatë banjës – një person mund të blejë një gur shtufi në internet
  • me trajtim, misër dhe kal Luses mund të zbehen, por pa ndryshime të stilit të jetës ose të këpucëve, ato mund të kthehen. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale