Të gjitha rreth meningjitit bakterial

Të gjitha rreth meningjitit bakterial

Meningjiti është një gjendje që prek membranat e hollë që mbulojnë trurin dhe palcën kurrizore të një personi. Meningjiti bakterial është një formë serioze dhe kërcënuese për jetën e meningjitit që ndodh për shkak të një infeksioni bakterial. Meninges punojnë me lëngun cerebrospinal për të mbrojtur sistemin nervor https://harmoniqhealth.com/al/ qendror (CNS). Për më tepër, 20% e njerëzve që kanë meningjit bakterial përfundojnë me komplikime të rënda.

Për shkak të ashpërsisë së meningjitit bakterial, trajtimi duhet të fillojë sa më shpejt që të jetë e mundur. Vdekja nga meningjiti bakterial mund të ndodhë në vetëm disa orë. zakonisht dalin 3